sitene türk bayrağı

   


Acıpayam Ticaret Odasındaki Toplantıya Yoğun İlgi

14/03/2023

Acıpayam Ticaret Odası Başkanlığının öncülüğünde gerçekleştirilen  "Depreme Hazırlık İstişare" toplantısına yoğun ktılım oldu.

Acıpayam Ticaret Odasındaki Toplantıya Yoğun İlgi

Acıpayam Ticaret Odası Başkanlığının öncülüğünde gerçekleştirilen  "Depreme Hazırlık İstişare" toplantısına yoğun ktılım oldu.

Toplantı Acıpayam Ticaret Odası Enver Arman Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Acıpayam Ticaret Odası ve Acıpayam Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen toplantıya inşaat sektörü temsilcileri ve inşaat mühendisleri tam kadro katıldılar.

Programdan önce Ticaret Odası Başkanlığı yapan merhum Enver Arman'ın adının verildiği toplantı salonunun kurdelası kesildi ve açılışı yapıldı. Açılışa Acıpayam Ticaret Odası Başkanı İsmail Aksoy, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Enver Arman'ın kızı Yurdagül Arman yaptı.

Açılıştan sonra başlayan programda saygı duruşu ve istiklal maşı okundu.

AKSOY YARDIMLARA DEVAM EDİYORUZ

Ticaret Odası Başkanı İsmail Aksoy yaptığı konuşmada "6 Şubat'ta 11 ilimizde meydana gelen depremden iş dünyası ve vatandaşlar olarak çok etkilendik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Acıpayam Belediyemiz ile birlikte deprem bölgesine yardımlarda bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz. Odamızın toplantı salonunun adını önceki dönemlerde Acıpayam Ticaret Odası başkanlığı yapan merhum Enver Arman'ın adını verdik. "Deprem Hazırlık İstişare" toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.

ŞEVKAN, MÜTEAHHİTLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'da konuşmasında "Öncelikle depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Belediyemiz olarak ilçemizdeki şehirleşme ve binaların denetimini kurallara uygun olarak yapılması için son derece titiz çalışıyoruz. Yapılaşma anlamında inşaatların yapımlarında hassasiyetle çalışan ilçemizdeki tüm müteahhit kardeşlerime ve inşaat ustası kardeşlerimi yürekten teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde belediyemiz teknik arkadaşlarımız ile birlikte deprem bilgilendirme toplantılarına devam edeceğiz. Merhum Enver Arman'ın adını toplantı salonunun adını koymanızdan dolayı Ticaret Odası Başkanı İsmail Aksoy ve yönetim kurulu üyelerini yürekten kutluyorum toplantımız hayırlı olsun" dedi.

ÖMER FARUK YILDIZ BİLGİLENDİRDİ

Daha sonra sunum ve bilgilendirme yapan Yüksek Çevre Mühendisi Yüksek Yer Bilimleri - İnşaat Mühendisi Yüksek Bilgisayar Mühendisi Ömer Faruk Yıldız, meydana gelen depremler konusunda detaylı bilgi ve grafik sunumu yaptı. 

Ömer Faruk Yıldız, Acıpayam'da 1936 yılında 5.3 şiddetinde deprem meydana geldiğini ve bundan yaklaşık 80 yıl sonra 2019 yılında da 5.5 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini aktardı. Acıpayam çevresindeki ilçelerde meydana gelen depremleri yıl ve şiddetini de detayları ile sundu.

Daha sonra söz alan Acıpayam Belediyesinde görevli inşaat mühendisi Çağdaş Kırcalı 11 gün görev yaptığı deprem bölgesindeki tespitlerini aktardı ve bu bölgedeki aksaklıkları detayları ile bilgilendirdi.

Yine Acıpayam Belediyesi İmar Müdürü Halit Güler'de konuşmasında Acıpayam'da yapılan inşaatların yapımında titiz davrandıklarını belirtti ve bölgemizdeki inşat sektörününde yapılarda özverili çalıştıklarını söyledi.

Düzenlenen toplantının çok yararlı olduğunu ifade eden katılımcılar emeği geçenlere teşekkür etti.

Ramazan Alkan

Acıpayam Gazetesi.com


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam510
Toplam Ziyaret6631223